Jerry’s Flavour Bombs

Het begon met een familierecept uit Congo…

Kinshasa Heat Congolese Style Hot Sauce is gebaseerd op een eeuwenoud familierecept dat teruggaat tot het begin van de 20e eeuw in de regio Kongo Central, nabij Kinshasa. Cunga, mijn voormalige sous-chef, leerde me haar familierecept waarvoor ik haar zeer dankbaar ben. Ze heeft me geïnspireerd om deze werkelijk verbazingwekkende saus te perfectioneren tot een allround smaakversterker voor al je dagelijkse maaltijden. Zo divers en diep van smaak, het is te goed om niet te delen. Het maken en ‘bottelen’ van deze saus is een intens en arbeidsintensief proces, we produceren in kleine batches om de kwaliteit te leveren die je verdient. Tegelijkertijd zijn we op een reis om meer betrokken te raken en Congolese & Afrikaanse cultuur en producten te promoten. Kinshasa Heat smaakt echt geweldig met alles, maar probeer het zeker op brood, sandwiches, pasta, pizza, gegrilde groenten en vlees, kip en in dipsauzen. Ik eet het elke dag op mijn boterhammen of met eieren. Zeker proberen op een smoske! Tijdens het diner heeft deze pot een plekje in het midden van onze tafel. Ik hoop dat je er ook van zult genieten! Geen kunstmatige smaakstoffen, geen suiker. Conclusie: Gourmet maaltijd = Maaltijd + een scheutje Kinshasa Heat.

Xi’an Smoke Shaanxi style spice paste is ontstaan door mijn liefde voor ‘de Chinese’ keuken. Gedurende mijn studententijd bracht ik 3 maanden door in Xi’an in de Shaanxi provincie. Elke dag 2 keer goed gaan eten. What a dream it was! Onder andere dumplings zijn de lokale specialiteit. Ik heb er kilo’s van gegeten. Als dip serveren ze er zwarte azijn met sojasaus bij en een chili sesam olie saus. Op deze laatste saus is onze Xi’an Smoke geïnspireerd. Ik voeg er bepaalde specerijen bij zodat deze saus ook ruimer bruikbaar is om Chinese smaken te simuleren. Ik gebruik het in al mijn pasta- en noedelgerechten, in zware bechamelsauzen en meng het regelmatig met boter of yoghurt/mayo. In onze webshop vind je naast de Xi’an Smoke spice paste ook een top chili olie die elk gerecht smaak en pit geeft. Of probeer eens de spicy honey peanuts.

Granada Sun Spanish Arab style sambal sauce is eigenlijk ontstaan vanuit het samenwerken met een kok die in Bagdad opgroeide en mijn eigen Europese achtergrond . Ik wou een huwelijk van smaken tussen zuid Europa en het Midden-Oosten creëren dat écht bij alles kan gegeten worden. Van kebab tot taco, van Belgische andalouse tot hummus! Experimenteren met onze smaakmakers zal je niet teleurstellen…

You wanna try before you buy? Send us a message (+32498/151669)

We hebben nog heel veel lekkers in onze webshop: chipotle brownies, ananas gember confituur, specerijmixen, specials,…