Kinshasa Heat is ons eerste product, snel gevolgd door Xi’an Smoke & Granada Sun en allerlei variaties…

Xi’an Smoke Shaanxi style spice paste is ontstaan door mijn liefde voor ‘de Chinese’ keuken. Gedurende mijn studententijd bracht ik 3 maanden door in Xi’an in de Shaanxi provincie. Elke dag 2 keer goed gaan eten. What a dream it was! Onder andere dumplings zijn de lokale specialiteit. Ik heb er kilo’s van gegeten. Als dip serveer je er zwarte azijn met sojasaus bij en een chili sesam olie saus. Op deze laatste saus is onze Xi’an Smoke geïnspireerd. Ik voeg er bepaalde specerijen bij zodat deze saus ook ruimer bruikbaar is om Chinese smaken te simuleren. Ik gebruik het in al mijn pasta- en noedelgerechten, in zware bechamelsauzen en meng het regelmatig met boter of yoghurt/mayo. In onze webshop vind je naast de Xi’an Smoke spice paste ook een top chili olie die elk gerecht smaak en pit geeft. Of probeer eens de spicy honey peanuts.

Granada Sun Spanish Arab style sambal sauce is eigenlijk ontstaan vanuit het samenwerken met een kok die in Bagdad opgroeide en mijn eigen Europese achtergrond . Ik wou een huwelijk van smaken tussen zuid Europa en het Midden-Oosten creëren dat écht bij alles kan gegeten worden. Van kebab tot taco, van Belgische andalouse tot hummus! Experimenteren met onze smaakmakers zal je niet teleurstellen…

You wanna try before you buy? Send us a message (+32498/151669)