Het begon met een familierecept uit Congo…

Kinshasa Heat Congolese Style Hot Sauce is based on an ancient family recipe which traces back to the beginning of the 20th century in the Kongo central region, near Kinshasa. Cunga, my former sous-chef, taught me her family’s recipe for which I am very grateful. She is a dear friend and inspired me to perfect this truly amazing sauce into an allround flavour enhancer for all your daily meals. So diverse and deep with flavour, it’s too good not to share. Making and ‘bottling’ this sauce is in an intense process, we produce in small batches to get the quality you deserve. At the same time we are on a journey to get more involved and promote Congolese culture and products. Kinshasa Heat is really great with anything but most definitely try it with/on bread, sandwiches, pasta’s, pizza’s, grilled  veggies and meat, chicken and in dip sauces. I eat it every single day on my ‘bokes’ or with eggs. Zeker proberen op een smoske! During dinner, this jar has a place in the middle of our table. I hope you enjoy it too! No artificial flavouring, no sugar. Conclusion: Gourmet Meal = Meal + a dash of Kinshasa Heat

Xi’an Smoke Shaanxi style spice paste is ontstaan door mijn liefde voor ‘de Chinese’ keuken. Gedurende mijn studententijd bracht ik 3 maanden door in Xi’an in de Shaanxi provincie. Elke dag 2 keer goed gaan eten. What a dream it was! Onder andere dumplings zijn de lokale specialiteit. Ik heb er kilo’s van gegeten. Als dip serveren ze er zwarte azijn met sojasaus bij en een chili sesam olie saus. Op deze laatste saus is onze Xi’an Smoke geïnspireerd. Ik voeg er bepaalde specerijen bij zodat deze saus ook ruimer bruikbaar is om Chinese smaken te simuleren. Ik gebruik het in al mijn pasta- en noedelgerechten, in zware bechamelsauzen en meng het regelmatig met boter of yoghurt/mayo. In onze webshop vind je naast de Xi’an Smoke spice paste ook een top chili olie die elk gerecht smaak en pit geeft. Of probeer eens de spicy honey peanuts.

Granada Sun Spanish Arab style sambal sauce is eigenlijk ontstaan vanuit het samenwerken met een kok die in Bagdad opgroeide en mijn eigen Europese achtergrond . Ik wou een huwelijk van smaken tussen zuid Europa en het Midden-Oosten creëren dat écht bij alles kan gegeten worden. Van kebab tot taco, van Belgische andalouse tot hummus! Experimenteren met onze smaakmakers zal je niet teleurstellen…

You wanna try before you buy? Send us a message (+32498/151669)

We hebben nog heel veel lekkers in onze webshop: chipotle brownies, ananas gember confituur, specerijmixen, specials,…