Jerry’s nieuwsbrief maart en april 2023

Liefste klanten,
Het genieten van de lente kan beginnen. We zijn verheugd om jullie te informeren over de laatste gebeurtenissen in ons bedrijfje.

What’s up with the saaskes?
Awel,
Kipeps bestelde recent 50 potten Kinshasa Heat, een nieuw record denk ik. Een barcode heb ik ook laten drukken voor de grotere winkels en ‘L’épicierie Africain’ in Alfortville-Parijs vroeg naar een staaltje, hetgeen we ondertussen opgestuurd hebben.

Potje Kinshasa Heat hot sauce

Ik heb ook eindelijk eens een potje Kinshasa Heat gegeven aan mijn nicht, Laura, die werkt als pâtissière in Le Gastronome te Paliseul. Ze vonden het allemaal zeer lekker. Een minder pikante versie zouden ze in hun gastronomische menu’s willen verwerken. Alé, aan de slag! Da ge alle kanten uitkunt met de Kinshasa, da weetekik al laank 😉 (en denk eraan; het draait allemaal rond dosering, vind je het te pittig? Gebruik dan een kleiner mespuntje).

Om efficienter sauzen te kunnen maken, zullen we vanaf juni/juli 1 dag per week een productiekeuken huren in Lier. De eerste 2 sauzen die ik daar wil maken zijn de pittige pindasausjes met vernieuwd receptuur. Het worden echte alleskunner dressings.
Twee versies dus: 1 versie met gebrande chilivlokken en een getekend etiket op het flesje door Christiane Mukendi. (verwacht total craziness!).
De andere versie is zonder gebrande chilivlokken (^_^) de Padang Badang chili lime peanut sauce, geïnspireerd op een reis door Sumatra. Beide sausjes zullen in een 250ml flesje aangeboden worden.

Nog iets leuks: -‘hopelijk classy genoeg voor u’- T-shirts van Kinshasa Heat Congolese style hot sauce – design by Jerry – zijn besteld en onderweg! Woopwoop. Ze zijn ook klimaatneutraal, als ik de website mag geloven tenminste. En dus binnenkort in onze webshop beschikbaar.

Een zomersauske ‘limited 1 edition’ zit er ook aan te komen: ik heb ‘zo fairtrade als mogelijk’ via het Gebana platform gedroogde bio mango en cashewappels uit Burkina Faso besteld. Wat het gaat worden, weet ik nog niet, meer info soon…

Hoe waren de voorbije 2 maanden op vlak van catering?
We hebben onder andere een luxe broodjeslunch gemaakt voor 90 personen, 180 hapjes voor 60 personen, nog enkele tapas-caterings, nog wat kleinere broodjeslunches.

Een evenwichtig middagmenu met wekelijkse suggesties serveren we ook nog steeds in het Fomucafé. Een ‘dagelijkse catering opdracht’ als het ware waarbij de economische realiteit ondertussen wel hard in onze marges snijdt. Maar een uitdaging gaan we niet uit de weg. Creatief zijn met de middelen die je hebt, that’s what it’s about.  

Voor het proeven van onze handgemaakte smaakmakers in ‘topgerechtjes’ moet je natuurlijk bij Jerry’s Catering zijn. Onthoud alvast: donderdag 1 juni en vrijdag 2 juni: Crafty Pig sharing night in het atelier van Libanese topkok Ghina Bazzi in de Korte Slachthuisstraat te Antwerpen. Start 19u. Te bestellen via onze webshop. Ik kan je plaatsje pas reserveren als je betaald hebt. Waarvoor alvast hartelijk dank. Zie flyer hieronder voor wat meer info. Er zijn op donderdag nog 20 plaatsen en op vrijdag nog 12 plaatsen. Het is 1 grote tafel die vol lekkers zal staan. En ook belangrijk: er is genoeg spreiding voorzien, zodat je niet hoeft te vragen: “geef dat nog eens door aub” 🙂
Reserveer je plaatsje hier: jerryscatering.be

Eind mei hebben we ook een BBQ catering voor 35 personen – ‘bakken inclusief’. Wil je weten hoe zo’n offerte er uitziet? Klik dan op deze link.

De dürüm delivery night, zoals vermeld in de vorige nieuwsbrief, wordt nog even uitgesteld. Ik hou je op de hoogte via deze nieuwsbrief, die ik misschien sneller moet uitbrengen dan 2 maandelijks me dunkt.

Ons personeel: Pat doet het nog steeds zeer goed. Ik help haar ondertussen verder met het zoeken van een leefbaar appartement in Antwerpen. Vanaf 2 mei start er een 2de artikel 60’er Jasmina. 18 jaar jong met Kosovaarse roots en al een beetje keukenervaring. Ze komt een traject van 1 jaar volgen en wil later zelfstandige worden in de horeca. Dat komt dus helegans goe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.