Kinshasa Heat Congolese Style Hot Sauce is gebaseerd op een familierecept dat teruggaat tot het begin van de 20e eeuw in de regio Kongo Central, nabij Kinshasa. Cunga, mijn voormalige sous-chef, leerde me haar familierecept waarvoor ik ze eeuwig dankbaar ben. Ze heeft me geïnspireerd om deze verbazingwekkend lekkere ‘hot sauce’ te perfectioneren tot een allround smaakmaker voor al je dagelijkse maaltijden. Zo divers en diep van smaak, het is te goed om niet te delen. Het maken en ‘bottelen’ van deze saus is een intens en arbeidsintensief proces, we produceren in kleine batches om de kwaliteit te leveren die je verdient. Tegelijkertijd zijn we op een reis om meer betrokken te raken bij de Congolese & Afrikaanse cultuur en hun fantastische producten te promoten.
Kinshasa Heat smaakt écht geweldig met alles, maar probeer het zeker op brood, sandwiches, pasta, pizza, gegrilde groenten en vlees, kip en in dipsauzen. Ik eet het elke dag op mijn boterhammen of met eieren. Zeker proberen op een smoske! Tijdens het diner heeft onze top smaakmaker een plekje in het midden van de tafel. Ik hoop dat je er ook van zult genieten! Geen kunstmatige smaakstoffen, geen suiker.
Conclusie: Gourmet maaltijd = Maaltijd + een scheutje Kinshasa Heat.